Περί Δικαιωμάτων 

​Τα δικαιώματα θεωρητικά μπορεί να υπάρχουν αλλά αν παραβιάζονται στην πράξη τότε ποιος είναι ο βαθμός ύπαρξής τους; Αν σε σκοτώσει κάποιος τότε τι να κάνεις τη θεωρητική ύπαρξη των δικαιωμάτων;  

Επίσης όταν υπάρχουν  στο νου των ανθρώπων,  αποκτούν υπεριστορικό χαρακτήρα και άρα απομακρύνονται από τις απαιτήσεις της πραγματικότητας.  

Τι πρέπει να κάνουμε με έναν δολοφόνο; βιαστή; αυτομολησαντα; εχθρό που θα σκότωνε χωρίς δεύτερη σκέψη τα παιδιά μας, χωρίς να σκεφτούμε τις συνεπειες της απόφασης μας προσγειωμενες στη γη; με τα χέρια μας βουτηγμένα στη λάσπη; 

Παράλληλα,  μην ξεχνούμε ότι η βία πάντα ξεπηδά αυτόνομα,  δίπλα στη μη βία χωρίς η δεύτερη να μπορεί να εξασφαλίσει την εξάλειψη της πρώτης.  Επομένως, η συγχώρεση αφήνει ανεπηρεαστη τη μελλοντική ανάδυση της βίας.  

Η αποιστορικοποιηση των γεγονότων οδηγεί σε μηχανιστικες κανονιστικοτητες μακριά από την ίδια τη ζωή με τις συνέπειες ενός καταστροφικου  αυτισμού. Ή ενός δυτικού φετιχιστικου απριορισμου. 

Τα δικαιώματα δεν είναι δώρο αλλά τα κερδίζεις.  Τα κερδίζεις από την καθημερινότητα που δε σου τα δωρίζει αλλά σου τα παρέχει επειδή έχεις και αντιστοιχες  υποχρεώσεις.

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Φιλοσοφία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s