Δράση

Είμαστε, δυστυχώς, σε ένα περιβάλλον όπου ένας συνεπής συνήγορος για την κατάργηση της ανθρώπινης ενοίκιασης θα ήταν παρίας, γιατί πολλές πρακτικές στηρίζουν την ενοικίαση εργαζομένων. Στην πράξη οι άνθρωποι έχουν δεχθεί κάποιο επίπεδο υποκρισίας στις ενέργειές τους. Οι εναλλακτικές επιλογές είναι ένα σημάδι μιας δυναμικής κίνησης που ασχολούνται με την εφαρμογή της θεωρίας στην πράξη. Αξία έχει μόνο όταν η θεωρία γίνεται ευρέως γνωστή και ευρέως εφαρμόσιμη και μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της.

Ο χρόνος και οι πόροι είναι περιορισμένοι, έτσι είναι σημαντικό να σκεφτόμαστε στρατηγικά για τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που να έχουν αντίκτυπο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο καθένας πρέπει να καταλήγει στα ίδια συμπεράσματα. Οι περιστάσεις διαφέρουν, όπως και οι ικανότητες, και δράση. Αγκαλιάστε τις διαφορές αυτές ως ένα σημάδι της προόδου και της ποικιλίας.

Υπάρχουν πολλά βήματα που μπορούν να ληφθούν για την κατάργηση της ενοικίασης ανθρωπίνων. Θα απαριθμήσω μερικά πράγματα που μπορούν να γίνουν εδώ, κάποιες πιο πρακτικές, άλλες λιγότερο:

Αρνηθείτε να νοικιάσετε τον εαυτό σας – Ζητήστε δικαίωμα σε ψηφοφορία και  πίστωση κέρδους στο χώρο εργασίας σας. Ζητήστε η επιχείρησή σας να μετατραπεί σε συνεταιρισμό των εργαζομένων. Ή να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι.

Μποϊκοτάρετε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ενοικιαζόμενους ανθρώπους – Αρνηθείτε την υποστήριξή τους μέσω της μη-κατανάλωσης των προϊόντων τους. Αυτό προφανώς δεν είναι τόσο εύκολο στη σημερινή κοινωνία, αλλά και η μετατόπιση της κατανάλωσης προς τους συνεταιρισμούς εργαζομένων, όταν είναι δυνατόν σίγουρα βοηθάει.

Αποχωρείστε από τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ανθρώπινη ενοικίαση – Μην τη χρηματοδότείτε επενδύοντας στο χρηματιστήριο και μην αγοράζετε τα ομόλογα τους. Κοινωνικά υπεύθυνες εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν. Βρείτε συνεταιριστικές πιστωτικές ενώσεις αντί των τραπεζών. Μπορεί οι χώροι εργασίας μιας πιστωτικής ένωσης συνήθως να μην είναι δημοκρατικοί είναι όμως ένα μικρό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Υποστηρίξτε τους συνεταιρισμούς των εργαζομένων. Συμμετέχετε σε συνεταιρισμό των εργαζομένων ή βοηθήστε τους να επεκταθούν.

Εκπαιδεύστε τους φίλους σας, την οικογένεια και τους συναδέλφους – συμβάλλετε στην ευαισθητοποίηση, τη διάδοση, ξεκινώντας μια συζήτηση. Λόγω ορισμένων βαρέων ιδεολογικών αποσκευών αυτό είναι ένα δύσκολο θέμα για να ξεκινήσει κανείς με τους ξένους. Αξιοποιήστε τις υπάρχουσες σχέσεις και διασυνδέσεις.

Οργανώστε διαμαρτυρία με αίτημα την κατάργηση της ανθρώπινης ενοικίασης. Ζητώντας ευγενικά δεν είναι ποτέ αποτελεσματικό για αυτούς τους τύπους θεμάτων. Η πολιτική ανυπακοή είναι ιστορικά η πιο αποτελεσματική αντιπολίτευση στην αδικία. Πρακτικές του τύπου Business as usual συνεχίζουν να αγνοούν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Υπάρχουν εμπόδια για την ανάληψη δράσης από κάθε είδους: την προσωπική ταλαιπωρία, χρηματικό κόστος, την απώλεια της κοινωνικής ή εργασιακής θέσης, και φυλάκιση για να αναφέρουμε μερικές. Απαιτείται θάρρος και υποστήριξη. Οι άνθρωποι συνήθως θέτουν μία κόκκινη γραμμή όταν η δράση θα μπορούσε να απειλήσει την καριέρα τους ή πράγματα για τα οποία θεωρούν ότι έχουν επενδύσει πάρα πολύ χρόνο και ρίσκο. Εκτός αυτού, ένα εισόδημα  είναι κάτι που σπάνια οι άνθρωποι μπορούν να θυσιάσουν. Αυτό το φράγμα είναι αναμφισβήτητα σήμερα εδώ. Η ανάγκη για αμοιβαία υποστήριξη είναι απαραίτητη. Οι προσπάθειες για την παροχή στήριξης και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης εναλλακτικής λύσης δεν πρέπει να παραμεληθεί.

 

Για το πρωτότυπο εδώ: http://www.abolishhumanrentals.org/abolition/action/

Advertisements
Gallery | This entry was posted in Επίκαιρα, Επικαιρότητα. Bookmark the permalink.

One Response to Δράση

  1. Ο/Η heroicodesembarazo λέει:

    Ίσως οι προτάσεις του κειμένου θα έπρεπε να διαβαστούν από κάτω προς τα πάνω.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s